Co prodávat on-line? 9 ověřených nápadů, které Vám zvýší tržby


Co prodávat on-line? 9 ověřených nápadů, které Vám zvýší tržby

Právě teď je ideální doba začít prodávat na internetu. On-line dlouhodobě roste. A události posledních měsíců tento trend ještě zvýraznily.

Spousta lidí mění své oborové zaměření. Snaží se najít řešení, jak přizpůsobit své životy i podnikání nové situaci. A hledá alternativu k tradičním školením nebo oborovým konferencím.

To je skvělá šance pro Vás. Začněte na internetu prodávat své digitální produkty a zajistěte si další příjem.

On-line prodeje klienta Clipsanu z roku 2020

Kromě peněz navíc získáte i další benefit. Posílíte svou pozici specialisty v oboru a vybudujete publikum, které Vám důvěřuje a nakupuje opakovaně. A to se, zvláště v dnešní době, opravdu hodí.

Pojďme se podívat na 9 možností, čím můžete v roce 2021 vydělávat na internetu.

1. Předávejte odborné know-how v on-line kurzu

Pokud se řekne on-line produkt, většina lidí si asi vybaví vzdělávací on-line kurzy.

Existuje jich celá řada.

Nejčastěji se jedná o sérii výukových videí, audio nahrávek nebo e-mailů, která zájemce provede konkrétním tématem.

Všeobecně zakořeněná představa, že tvorba on-line kurzu je něco časově a technicky náročného, už dnes není ani zdaleka pravda.

Kurz nemusí mít několik desítek hodin jako třeba ten pro začínající markeťáky od Google.

Někdy může dokonce taková délka potenciální zájemce o kurz odradit.

Přeci jen nežijeme v ideálním světě, ve kterém máme dostatek času na všechny naše aktivity.

Když se bude kurz skládat z 5 až 12 lekcí, které účastník zvládne absolvovat za 1-2 hodiny, bude to pro začátek tak akorát.

Postupně můžete téma prohlubovat dalšími kurzy, ze kterých třeba jednou vznikne rozsáhlejší výukový celek s více moduly.

Video kurz, ve kterém realitním makléřům přibližuje nový zákon o realitním zprostředkování institutu Chytrý Makléř si koupily stovky makléřů. A to ještě před příchodem pandemie.

Přehledně se v něm řeší vše důležité:

  • jaké povinnosti musí splnit
  • co je zakázané
  • kde a jak se pojistit
  • co dělat pro získání vázané živnosti
  • jak se mění rezervace nemovitosti podle nového zákona
  • a další užitečné informace.

Absolvováním kurzu realitní makléř ušetří čas i peníze. Nemusí vše studovat samostatně a konzultovat změny v zákonu s právníky. Podívá se na video kurz od autority v oboru, podnikne potřebné kroky a může se dál naplno věnovat své profesi.

Jak vytvořit on-line kurz?

Pro začátek je nutné si utřídit myšlenky. Sepsat si, co všechno chcete v kurzu rozebrat. Připravit si podklady, a pak se pustit do natáčení videí, podcastů nebo sepsání série e-mailů.

Pokud budete pracovat systematicky, zvládnete bez problémů připravit skvělý kurz během víkendu. A tento kurz Vám bude vydělávat klidně několik měsíců nebo i let.

Abyste mohli kurz začít prodávat a vše probíhalo zcela automaticky, musíte zákazníka provést 5 základními kroky:

  1. Návštěvou prodejní stránky
  2. Objednávkou
  3. Provedením platby
  4. Zasláním faktury
  5. Přístupem k obsahu

Neobejdete se přitom bez:

V Clipsanu pomáháme podnikatelům s prodejem on-line kurzů a školení už od roku 2012. Máme vlastní on-line nástroj, se kterým zvládne zautomatizovat prodej téměř každý. Sepsali jsme také podrobný návod, ve kterém krok za krokem popisujeme, jak začít prodávat on-line kurzy a školení.

A pokud by přeci jen něco nebylo úplně jasné, jsme připraveni Vám osobně poradit.

2. Prémiový obsah

Říkáte si, že on-line kurz je pro Vás na začátek moc velké sousto? Připravte speciální obsah o konkrétním tématu, za který lidé ochotně zaplatí.

Může to být například:

  • e-book
  • video
  • audio nahrávka
  • podrobný návod
  • brožury
  • šablony
  • a další

Možností se nabízí celá řada. Stačí se trefit do toho, co Vaše cílová skupina potřebuje, a jaký formát má nejraději.

Reálnou ukázkou prodeje prémiového obsahu na internetu může být například e-book Jak se rychle a snadno rozvést bez drahého právníka a nepřijít při tom o děti a majetek, který napsal rozvodový právník Mgr. Jan Kubica.

V rozsáhlém průvodci za pár stovek se dozvíte vše důležité o rozvodu. Jako bonus navíc dostanete vzory formulářů včetně praktických návodů, jak je správně vyplnit.

Reálně tak získáte informace potřebné pro „bezproblémový“ rozvod. A nemusíte platit tisíce za konzultace u advokáta. Jan Kubica vše sepsal do uceleného materiálu.

Přesně takhle se mění know-how na internetový produkt, který Vám zajistí další příjem.

3. Vzdělávání naživo pomocí webináře

Webináře se v roce 2020 staly mainstreamem. Můžete je nabízet zdarma nebo je rovnou i prodávat.

Lidé už dnes často ví, že na webináři zdarma jim budete nabízet nějaký jiný produkt.

Na placeném webináři můžete marketingovou a prodejní omáčku vynechat a pustit se rovnou do praktických věcí, po kterých diváci touží.

Skvělou výhodou webináře je, že si na něm „vyzkoušíte“ obsahovou strukturu většího produktu třeba on-line kurzu. Účastníci se totiž připojí živě a máte od nich cennou zpětnou vazbu.

A jak vlastně vypadá průběh webináře?

V předem domluvený čas se lidé (a může jich být klidně až několik stovek nebo tisíc) připojí přes odkaz v e-mailu k webináři, na kterém je provedete zvoleným tématem.

Kromě přenosu z kamery můžete s účastníky webináře sdílet pro lepší vysvětlení problematiky také různé prezentace, obrázky, videa, webové stránky a další informace.

Během webináře s Vámi mohou lidé i komunikovat. Pokládat zvídavé dotazy a dávat (ne)věcné připomínky. Pro tyto účely se běžně využívá chat, aby nedocházelo k rušení průběhu webináře.

Další oblíbenou pomůckou k zapojení účastníků do webináře je anketa, která Vám navíc (když je správně vymyšlená) přinese zajímavou zpětnou vazbu.

Webinář se vede většinou v reálném čase, ale občas se setkáte také s hybridním formátem. V takovém případě je hlavní „učící část“ předtočená a živě se dělá pouze úvodní představení a závěr,ve kterém průvodce webinářem diskutuje s účastníky a odpovídá na případné dotazy.

Jak zvládnout webinář po technické stránce?

Uspořádání a nastavení automatického prodeje webináře je s Clipsanem poměrně snadná záležitost, kterou hravě zvládnete za pár minut. Bez problémů si s tím poradí každý běžný PC uživatel bez IT dovedností.

Většinu věcí už totiž najdete v našem nástroji předpřipravených. Stačí do šablon dolnit vlastní informace, a pak se radovat ze skvělého výsledku.

Pro hladký průběh placeného webináře od začátku až do konce budete potřebovat:

  • Zachytávací stránku
  • Formulář na sběr objednávek
  • Spárování platby a vygenerování daňového dokladu
  • E-mailový automat s připomínkou
  • Vysílací stránku
  • Stránku se záznamem
  • Rozeslání newsletterů se záznamem

A to vše zvládnete udělat v Clipsanu. Podrobně rozepsaný postup najdete v našem článku Jak připravit webinář v 6 jednoduchých krocích.

4. Virtuální summit

Virtuální summit je v podstatě série webinářů věnovaná konkrétnímu tématu. Není to ale one-man show.

Obvykle si na konkrétní den (nebo na období v řádu několika dnů) spojí 2, 3, 5 ale i 30 osobností z oboru a podle nastaveného harmonogramu prezentují účastníkům on-line summitu.

Celou událostí provádí jeden moderátor. Vy!?

Uspořádání kvalitního virtuálního summitu sice zabere poměrně dost času, ale má také potenciál přinést solidní výsledky.

Zvláště v dnešní době, kdy se lidé na odborné konference v reálném světě nedostanou, ale přesto si chtějí poslechnout důležité informace od leadrů z oboru a aspoň virtuálně se potkat se svými kolegy z ostatních společností.

Návštěvnost virtualního summitu bývá zpravidla podstatně vyšší než u tradičních webinářů, protože každý z prezentujících přitáhne „část svého publika“.

Proto je většina virtuálních summitů zdarma. Prodáváte až jeho záznam, kdy se divák libovolně vrací k tématu, které ho zajímá. Nebo rovnou připravte placenou konferenci. Jednodenní nebo více denní.

5. Koučování, mentorování nebo poradenství

Nic snazšího už snad ani neexistuje. Prostě začnete prodávat „osobní“ koučování, mentorování nebo poradenství přes internet.

Po zaplacení poplatku předáte klientovi přístup k soukromému chatu (Zoom, Skype), kde budete podle domluvených podmínek k dispozici.

Poradna THERAPIA Praha nabízí Skype poradenství už několik let jako alternativu k osobnímu setkání.

Pokud máte ve svém oboru dobré renomé, bude Vám podobná služba přinášet opravdu zajímavé zisky. Navíc se odlišíte od ostatních odborníků, kteří nic takového nenabízí.

Soukromé koučování, mentorování nebo poradenství může být produktem samo o sobě, ale můžete ho přidávat také jako bonus k Vašim ostatním službám. Třeba k on-line kurzům.

V případě, že ke své propagaci používáte obsahový marketing, bude mít pro Vás živé setkávání se zákazníky navíc ještě jeden obrovský přínos.

Společně s placenou on-line poradnou pro Vás bude studnicí inspirace pro tvorbu článků, příspěvků na sociální sítě a další obsah zaměřený na řešení skutečných problémů v dané oblasti.

Budete totiž mít informace z první ruky o tom, co potenciální klienti řeší, a co je zajímá. Potom už vše jen anonymizujete, sepíšete a máte hotovo.

6. Placená on-line poradna

Produkt skupinové on-line poradny pro platící členy funguje na podobném principu, jako „osobní“ koučování, mentorování přes chat.

Pouze s tou výjimkou, že se nejedná o intimní službu jeden-na-jednoho, protože otázky a odpovědi se zobrazí všem lidem, kteří si členství v této odborné poradně zaplatí.

V určitých oborech není soukromí na prvním místě. Mnohem důležitější je, že zákazníci dostanou relevantní odpověď na položený dotaz za rozumnou cenu.

Na druhou stranu. Pro někoho může být dokonce i přínosné, že uvidí dotazy ostatních členů, které ho mohou inspirovat, navést k jinému řešení nebo naopak odradit od přístupu, se kterým měli ostatní potíže.

Placená on-line poradna je poměrně jednoduchý koncept, ke kterému stačí mít (alespoň z technického hlediska) pouze členskou sekci s nástěnkou pro umísťování dotazů a odpovědí.

Skvěle se hodí pro různé typy poradenství (právní, marketingové, ekonomické, daňové apod.).

7. Exkluzivní komunita

Správné kontakty a přístup k oborové diskuzi znamenají v dnešní době opravdu hodně, proto jsou lidé ochotní zaplatit za členství v uzavřené skupině. Někdy dokonce nemalé peníze.

Veřejně nepřístupnou on-line komunitu můžete budovat na různých místech. Typicky na sociálních sítích, kde máte obvykle hned při založení skupiny na výběr, jestli dovolíte vstup do skupiny každému, nebo pouze „vyvoleným“ uživatelům.

Pozor ale na jeden zádrhel.

Komunita na sociální síti není nikdy tak úplně 100% Vaše. Stačí, aby sociální síť pozměnila podmínky fungování a máte zaděláno na řadu problémů.

Pokud chcete mít svou komunitu více pod kontrolou, budujte ji na vlastním webu. Skvělou volbou je například fórum, na které se uživatel dostane až po přihlášení.

Komunita se běžně vytváří kolem nějakého tématu. Lidé v ní diskutují mezi sebou, inspirují se a navazují vztahy. O bezproblémový růst a chod komunity se staráte jako správce, který usměrňuje chování a snaží se, aby všichni dodržovali nastavená pravidla.

Jako vlastník živoucí komunity můžete vydělat například:

  • Prodejem členství v komunitě
  • Prodejem reklamy v komunitě
  • Prodejem celé komunity novému majiteli

8. Klasický „fyzický“ produkt

Sice jsme v úvodu psali, že nemusíte mít fyzický produkt, abyste mohli začít prodávat on-line, ale klidně přes internet prodáte i svou knížku, potravinový doplněk nebo vlastní výrobek.

A to přímo svým zákazníkům. Bez zprostředkovatele, který by „ujídal“ z Vašeho zisku.

My jsme v Clipsanu od roku 2012 do 29. 10. 2020 pomohli prodat už 32 412 knih, knížek a brožurek v celkové hodnotě 16 183 809 Kč.

Jednou z nich je i oblíbená kniha „Smysluplné vztahy“ od manželů Michala a Michealy Bartošových, která vnese jasno do Vašich vztahů. Ve 3 částech se odpoutáte od starých zátěží a postupně si ujasníte vztah k sobě, vztah v partnerství a vztah k práci.

S Clipsanem snadno zautomatizujete celý prodej fyzického produktu. Zákazníci si budou moci objednat, kdykoliv to usoudí za vhodné. A Vy se nebudete topit v administrativě.

Pro zprovoznění nepotřebujete nic speciálního. Dokonce ani IT znalosti. V Clipsanu je vše maximálně intuitivní a k dispozici máte celou řadu šablon.

Schválně to zkuste. Prvních 14 dní máte u Clipsanu zdarma, takže si můžete pohodlně vyzkoušet, jestli nástroj splňuje Vaše očekávání.

Při prodeji fyzického produktu se Vám navíc otevírá také skvělá příležitost k následným prodejům. Zákazník se zajímá nejenom o Váš obor, ale také přímo o Vás.

Proto je na místě zákazníkovi při odesílání objednávky nabídnout další produkty (on-line kurz, webinář, e-book, přístup do členské sekce atd.) za sníženou cenu. Případně mu dát některý z produktů zdarma jako bonus.

Neměla by také chybět pozvánka k odebírání newsletterů, kde budete v zákazníkovi dále podněcovat zájem o danou problematiku. A zároveň si budovat pozici odborníka v oboru.

Pokud máte ambice prodávat vlastní knihu on-line, přečtěte si návod v článku 5 kroků jednoduchého prodeje vlastní knihy na internetu.

9. Pomozte za provizi prodávat ostatním – affiliate marketing

Pokud Vás žádný z našich příkladů neoslovil, můžete za domluvenou provizi (většinou v rozmezí 1 až 30 %) začít prodávat produkty ostatních.

Pomocí odkazu s unikátním sledovacím kódem budete přivádět zákazníky na konkrétní prodejní stránku a za každý uskutečněný nákup dostanete dohodnutou provizi.

Má to ale jeden háček.

Přestože si hodně nezasvěcených lidí myslí, že rozjede úspěšný affiliate program jen tak na zelené louce, opak je pravdou. Nestačí pouze bezhlavě doporučovat produkt všem, koho náhodně potkáte. Ať už v reálném světě, nebo on-line.

Pro úspěšný affiliate marketing budete potřebovat, kromě jiného, hlavně početné publikum, které Vás dobře zná, uznává Vaši autoritu v oboru a věří Vám.

Teprve potom můžete začít efektivně propagovat něčí produkt.

V ideálním případě byste měli mít tohle publikum na vlastní platformě, abyste s ním mohli v dlouhodobém horizontu lépe pracovat.

Skvěle se k tomu hodí (ano, uhádli jste) Clipsan. Pomocí lead magnetů začnete cíleně budovat databázi kontaktů lidí se zájmem o určitou oblast.

A potom už budete pokračovat v souladu s principy e-mail marketingu. Budete pravidelně rozesílat newslettery s hodnotnými informacemi a postupně tak u rostoucího publika získávat na důvěryhodnosti.

Pokud už patříte mezi autority v oboru a vlastníte poctivě vybudovanou databází kontaktů, máte z poloviny vyhráno. Pak už jen navážete vhodnou affiliate spolupráci a začnete vydělávat.

Třeba se společností Terezia, která prodává české přírodní produkty.

Clipsan – spolehlivé a jednoduché řešení pro on-line prodej

Po prvotním šoku se téměř veškerý obchod přesunul on-line. Pro lektory, konzultanty a kouče je on-line prodej v současné době doslova „must have“.

Ale i ostatní si mohou touto cestou pěkně přivydělat. Už během několika měsíců si můžete vybudovat příjem, který funguje více méně automaticky.

Začněte na internetu prodávat s Clipsanem. Snadno si nastavíte celý prodej a k dispozici budete mít i další nástroje, se kterými si ulehčíte třeba přípravu svého webináře nebo členské sekce pro platící zákazníky.

Prvních 14 dní na vyzkoušení máte zdarma, rádi Vám během nich pomůžeme rozjet prodej Vaši on-line i off-line produktů.

Nenašli jste dost inspirace? Mrkněte ještě na 10 způsobů, jak poprvé prodat online.

Co na internetu budete prodávat Vy?

Následující záložky mění níže uvedený obsah.

Ondřej Kolda

Ondra je copywriter na volné noze a specialista na sociální sítě. Zkušenosti nabral v rádiu, TV, tištěném deníku i internetových médiích.

Sdílejte

Napište svůj názor

Novinky na email

Získejte nejnovější články a návody jako první.

Jak vybrat poskytovatele mailingového systému
Ještě nevyužíváte komunikační kanál, který drtí všechny ostatní?
Tak si hned nechte poslat 35stránkovou brožuru „Jak vybrat poskytovatele mailingového systému”!

Odesláním formuláře souhlasíte s tím, že údaje budeme zpracovávat pro marketing v souhladu s Ochranou dat a Podmínkami.