Zlepšete pozici ve vyhledávači Google pomocí Google+


Za optimalizaci pro vyhledávače platíme spoustu peněz. Velká novinka od Googlu, která je v platnosti od začátku roku 2012, mění tradiční optimalizaci, jak ji známe. Touto novinkou je zapojení Google+ do vyhledávání.

Google+ je sociální síť „skoro“ stejná jako Facebook. Oproti Facebooku, který většina majitelů firem nemá ráda, zde nenajdete tolik „prázdných slov“. Google+ byla spuštěna v červnu 2011 a od ledna 2012 ji Google používá ke „zpřesnění“ vyhledávání. Někteří velcí marketéři jako Gary Vaynerchuk už nějakou říkají, že příchod Google+ mění internet, jak jej známe.

Jak takové zpřesnění ve vyhledávání vypadá, můžete vidět na těchto obrázcích.
V obou případech jsem hledal frázi „dean jackson“ (což je mimochodem také známý marketingový guru z Ameriky).
V prvním případě bez zapnutého Google+. Výsledky vypadají stejně, jak jsme zvyklí.

V druhém případě se zapnutou sociální sítí Google+. Změnily se výsledky a zároveň vidím doporučení mých známých.

Na který odkaz byste klikl/a Vy? Většina klikne na odkaz, který už někdo doporučuje. V nové podobě vyhledávání je to tak, že každý, kdo něco vyhledává, uvidí jiné výsledky. Záleží na tom, koho má ve svém okruhu známých. Tím pádem, když někdo „oplusuje“ Vaši stránku, posune ji pro určitou skupinu lidí ve vyhledávači nahoru!

Co s tím Vy jako majitelé stránek můžete dělat?

Začněte tím, že si vytvoříte Google+ účet. Zajděte na http://plus.google.com a klikněte vpravo na „Vytvořit účet“. Pak už jen stačí postupovat podle návodu na stránce.

Dalším krokem může být vytvoření profilu Vaší firmy, stránky nebo produktu. Formulář a návod naleznete v pravém sloupci po přihlášení do Google+ a to úplně vespodu – odkaz Vytvořte stránku Google+.

Na své stránky si přidejte odkaz na Váš profil na Google+ a také tlačítko podobné tomu Facebookovskému s palcem. Vytvoříte si ho zde. Výsledek bude vypadat třeba následovně.

Začněte na Google+ hledat své známé. Pokud nejsou připojeni, poproste je, ať se připojí a sledují Váš profil nebo profil Vaší stránky.

Nyní jsou Vaše možnosti neomezené a záleží na Vaší píli, jak moc bude mít Google+ vliv na Vaši pozici ve vyhledávači.

Možná si říkáte: „Vyplatí se počkat, až bude jasné, co PŘESNĚ mám dělat.“ Také to může být jeden z pohledů na věc, Google+ je stále ve svých počátcích. Jistě ale uznáte, že ti, kdo začali na Facebooku jako první, uloupli velký kus z pomyslného koláče. Právě na internetu platí, že ten, kdo chvíli stál, stojí už opodál. Sdílejte, zkoušejte, testujte, a hledejte. Troufám si říct, že pokud budete věnovat Google+ třeba jen 30 minut za týden, výsledky se dostaví a ještě neutratíte ani korunu.

Takže si společně vyhrňme rukávy a vzhůru na zlepšování Vašich pozic.

Sledujte profil Clipsanu na Google+ a inspirujte se. Najdete ho zde.

Následující záložky mění níže uvedený obsah.
Václav pomáhá podnikatelům a malým firmám napříč obory prodávat a vydělávat na internetu víc pomocí strategií a systémů na maximalizaci zisku. Založil službu pro automatizaci prodeje a marketingu Clipsan. Nahrává týdenní podcast pro podnikatele a marketéry Strategické zisky.

Sdílejte

Napište svůj názor

Novinky na email

Získejte nejnovější články a návody jako první.

Jak vybrat poskytovatele mailingového systému
Ještě nevyužíváte komunikační kanál, který drtí všechny ostatní?
Tak si hned nechte poslat 35stránkovou brožuru „Jak vybrat poskytovatele mailingového systému”!

Odesláním formuláře souhlasíte s tím, že údaje budeme zpracovávat pro marketing v souhladu s Ochranou dat a Podmínkami.