10 nej článků na blogu o marketingu, reklamě a prodeji


10 nej příspěvků o marketingu, reklamě a prodeji

Když už něčemu věnujete 3 roky svého života, je fajn rekapitulovat. A platí to i o blogování.

Za těch pár let, co existuje, jsme na blogu Clipsanu publikovali 108 příspěvků. Některé přitáhly pořádnou pozornost a některé… prostě řekněme, že jsme sáhli vedle. Pár příspěvků stále drží prim a neustále na stránky vodí nové a nové návštěvníky. Jsou nejlepší? Asi ne, ale zájem o ně neutichá.

Říkal jsem si, jak takovouhle rekapitulaci pojmout. Měl jsem několik možností.

  • Příspěvky, které dostaly nejvíc palců.
  • Příspěvky, které přinesly nejvíc komentářů.
  • Příspěvky, které jsou nejvýš ve vyhledávačích.
  • Příspěvky, které lidé čtou nejdéle.
  • Příspěvky, o kterých si osobně myslím, že by je měl přečíst každý podnikatel.

A protože tohle je blog Clipsanu, a ne nějaká demokratická instituce, tak jsem pevnou rukou zvolil poslední možnost.

Samozřejmě se mnou můžete nesouhlasit a v komentářích napsat, jak to, že zrovna ten příspěvek, který nejvíc otevřel oči právě vám, není na seznamu. A upřímně budu rád, když mi napíšete svůj pohled.

A teď tady je 10 nej příspěvků na blogu Clipsanu…

Kompletní marketingová strategie aneb tvorba nadšených zákazníků

Kompletní marketingová strategie aneb tvorba nadšených zákazníků

Jestli existuje jediný příspěvek, který na tomto blogu musíte přečíst, je to ten o marketingovém trychtýři. Tento nástroj používám ve svém podnikání i u klientů vždy, když se bavíme o marketingu. Za 7 jednoduchými kroky je ukryta podstata úspěšného marketingu i prodeje.

Přečtete si o 7 krokové marketingové strategii


 

Jak připravit stránky, aby skutečně přiváděly zákazníky

Jak připravit stránky, aby skutečně přiváděly zákazníky

Za svůj dlouhý internetový život jsem postavil na nohy stovky webových stránek. Nejprve jako programátor, zastrčený v rohu a neustále zírající do monitoru. Ale až v momentě, kdy jsem se osobně začal bavit s klienty a pronikl jsem do tajů marketingu, jsem objevil skutečnou sílu toho, co stránky mohou způsobit.

Článek je hlavně o tom, co na stránkách musí být, aby podnikatelům a firmám přinesly to, co od nich má očekávat – zákazníky. A rozhodně si zkontrolujte 6 prvků, které na stránkách rozhodně nesmí chybět.

Přečtěte si o webových stránkách, které přivádí zákazníky


 

27 zdrojů na fotky zdarma, které vám vezmou dech

27 zdrojů na fotky zdarma, které Vám vezmou dech

Pořád si myslím, že text na stránkách je to nejdůležitější, ale fotky dodávají textu hlubší rozměr. Na každé webové stránce by měla být fotka.

Kde vzít fotky, když ty z fotobanky vypadají moc uměle, a peněženka je prázdná? Naštěstí existuje v dnešní době spousta skvělých fotografů, kteří se o své výtvory rádi podělí, a nechají vás použít své fotky. Někdy výměnou za podpis na vašich stránkách a někdy zcela gratis.

Zjistěte, kde hledat fotky, které můžete používat zdarma


 

Facebook reklamy vyhrály Donaldu Trumpovi volby a ukradly voliče Hillary Clintonové

Facebook reklamy vyhrály Donaldu Trumpovi volby a ukradly voliče Hillary Clintonové

Nejnovější článek z celého seznamu a přesto obrovsky důležitý. Jestli něco ukazuje sílu Facebook reklam a moc malého týmu digitálních marketérů, tak je to úspěch Donalda Trumpa při volbě prezidenta USA v roce 2016.

Porazil svou konkurentku, i když měla daleko větší rozpočty, daleko více spřátelených podporovatelů, daleko více (všechny) celebrit na své straně.

Jak? Překvapivě tím, co tluču do hlavy svým klientům a partnerům už několik let. Přesně cílenými reklamami, jasnou komunikací a sbíráním dat o svých potenciálních zákaznících.

Přečtěte si o síle reklamy na Facebooku


 

Důležitost databáze emailových kontaktů

Důležitost databáze emailových kontaktů

Je úplně jedno, jestli máte malý obchůdek na kraji města, nebo nadnárodní službu na taxi službu. Úspěch v podnikání spočívá v tom mít k dispozici seznam zákazníků nebo potenciálních zákazníků a mít možnost je oslovit.

Nesouhlasíte? O důvod víc se začíst právě do článku, ve kterém mimo jiné najdete i praktický postup, jak začít se sbíráním kontaktů.

Přečtěte si o tom, proč se vyplatí sbírat emailové kontakty


 

8 tipů, jak připravit text, který prodává

8 tipů, jak připravit text, který prodává

Jestli je nějaká schopnost v marketingu, která je ceněná víc než zlatem, tak je to copywriting – psaní textů. Stojí za úspěchem článků, reklamních sdělení, popisu produktů nebo scénářů videí. Ten, kdo umí přesvědčovat psaným slovem, může ovlivnit všechno, čeho se dotkne.

Nemusíte být rozený spisovatel, abyste si texty na stránkách trochu vylepšili. Navíc si můžete přečíst spoustu komentářů o gramatice, která naopak vůbec neprodává.

Ponořte se do přípravy prodejního textu


 

Napište článek, který vyhledávače najdou – úplný postup

Napište článek, který vyhledávače najdou – úplný postup

Píšu o tom, co dělám, a o tom, co funguje mně nebo mým klientům. Tento článek vznikl v únoru 2014 a troufám si říct, že platí stále. Pořád podle něj postupuji. Pořád podle něj dostávám svůj blog na první místa ve vyhledávači.

Popisuji v článku pevné základy, podle kterých fungují lidé a také vyhledávače. Jestli chcete dlouhodobě získávat návštěvnost zdarma, tak zbystřete a klikněte.

Zjistěte, jak napsat článek, který vám přivede návštěvníky na stránky


 

10 zdrojů návštěvnosti stránek, které vám zajistí nekonečný příliv zákazníků

10 zdrojů návštěvnosti stránek, které Vám zajistí nekonečný příliv zákazníků

Nejen z vyhledávačů je člověk živ. Existuje spousta dalších možností, kam sáhnout, když potřebujete na své stránky dostat nové návštěvníky. Ať už chcete investovat svůj čas nebo své peníze.

U každého zdroje najdete i seznam výhod a nevýhod, takže si snadněji vyberete kanál, do kterého se v roce 2017 pustíte.

Objevte, kam sáhnout, když potřebujete víc návštěvnosti na své stránky


 

Direct Response reklama vám přináší zákazníky okamžitě

Direct Response reklama Vám přináší zákazníky okamžitě

Jeden z nejčastějších mýtů v marketingu je, že zákazník musí reklamu vidět několikrát, aby si koupil. Může to být pravda. Obzvlášť pokud máte tolik peněz, že si můžete dovolit takovou reklamu platit.

Jsem příznivcem efektivity a tak se raději dívám po reklamě, která okamžitě vykazuje výsledky. A to je reklama založená na principech přímé odezvy – Direct Response – a 4 kouzelných slovech

Přečtěte si o reklamě, která prostě funguje


 

Kompletní email marketingový plán v 8 krocích

Kompletní email marketingový plán v 8 krocích

Email marketing stojí za desítkami milionů obratu mých firem. Poskytuji software, který email marketing zjednodušuje. Email marketing má ze všech nástrojů on-line marketingu zatím nejvyšší návratnost. Nemůžu tedy zakončit tento seznam ničím jiným než email marketingem.

Těchto 8 praktických kroků je pro každého, kdo chce s email marketingem rychle začít a co nejdříve dosáhnout prvních výsledků.

Získejte návod, jak začít s email marketingem

 

A teď váš pohled

Jaké téma vás nejvíc zaujalo? Nebo jsem naopak na nějaké důležité zapomněl? Které oblasti se mám věnovat víc? Dejte mi vědět do komentářů, zajímá mě váš názor.

Následující záložky mění níže uvedený obsah.
Václav pomáhá podnikatelům a malým firmám napříč obory prodávat a vydělávat na internetu víc pomocí strategií a systémů na maximalizaci zisku. Založil službu pro automatizaci prodeje a marketingu Clipsan. Nahrává týdenní podcast pro podnikatele a marketéry Strategické zisky.

Sdílejte

Napište svůj názor

Novinky na email

Získejte nejnovější články a návody jako první.

Jak vybrat poskytovatele mailingového systému
Ještě nevyužíváte komunikační kanál, který drtí všechny ostatní?
Tak si hned nechte poslat 35stránkovou brožuru „Jak vybrat poskytovatele mailingového systému”!

Odesláním formuláře souhlasíte s tím, že údaje budeme zpracovávat pro marketing v souhladu s Ochranou dat a Podmínkami.