Přišel čas odhlášení z odběru Vašich zpráv


Good bye

Photo Credit: edoardocosta via Compfight cc

Je na konci každého obchodního emailu, nemáme ho rádi a přesto tam musí být – odkaz pro odhlášení. Doufáme, že na něj nikdo nikdy neklikne. Protože když už klikne, znamená to, že od nás už nechce naše skvělé, jedinečné informace a nabídky.

A náš seznam kontaktů je menší… A vůbec, proč odešel? Co jsem udělal špatně? Proč ho naštval zrovna tento email?

Otázky, které si pokládá snad každý, kdo emaily posílá a urputně buduje svou databázi kontaktů. My jsme si řekli, že by bylo dobré odchod kontaktu ze seznamu ještě nějak využít.

Jak využít odhlašovací stránku?

Když někdo od Vás dostane email a klikne na ten ošklivý, zlý odkaz, tak se ihned odhlásí z odběru. Žádné potvrzování, klikání – nic, prostě ihned je neaktivní. Na stránce mu ale zobrazujeme odkaz na opětovnou aktivaci. Takže když se někdo překlikne, tak to jednoduše může napravit. Z toho má dotyčný nebo dotyčná určitě dobrý pocit.

odhlasovaci-stranka

Navíc na té stránce je neškodná otázka „Jaký je důvod Vašeho rozhodnutí?“ a pod ní pole, kde návštěvník může vyjádřit svůj názor. Doufám, že posíláte kvalitní emaily, protože nemáme žádný filtr na jadrná slova. 🙂 Ten názor se uloží ke kontaktu a Vy víte, proč k této nešťastné události došlo. Jasně, ne všichni políčko vyplní, ale v tomto případě Vám může stačit jeden názor a budete mít zase jasněji.

Otázku si samozřejmě můžete upravit podle svého. A podle svého můžete také na stránku přidat poděkování nebo jinou zprávu, kterou chcete sdělit. Textově nebo videem. A třeba tak na poslední chvíli přesvědčit zákazníka, aby si odběr znovu aktivoval. V Clipsanu máte k dispozici editor, kterým jednoduše sdělíte to, co chcete.

Nejlepší odhlašovací stránka

Jedna z nejlepších odhlašovacích stránek byla svého času na Grouponu – slevovém serveru v Americe. Je trochu kontroverzní, takže už je stažená… Ve videu je Derrick, který má na starosti emaily. Zrovna jste se ohlásil/a, v tom přichází Derrickovo šéf….

Tak co říkáte? Napište do komentářů, jaká odhlašovací stránka zůstala v paměti Vám.

Následující záložky mění níže uvedený obsah.
Václav pomáhá podnikatelům a malým firmám napříč obory prodávat a vydělávat na internetu víc pomocí strategií a systémů na maximalizaci zisku. Založil službu pro automatizaci prodeje a marketingu Clipsan. Nahrává týdenní podcast pro podnikatele a marketéry Strategické zisky.

Sdílejte

1 komentář





Napište svůj názor

Novinky na email

Získejte nejnovější články a návody jako první.

Jak vybrat poskytovatele mailingového systému
Ještě nevyužíváte komunikační kanál, který drtí všechny ostatní?
Tak si hned nechte poslat 35stránkovou brožuru „Jak vybrat poskytovatele mailingového systému”!

Odesláním formuláře souhlasíte s tím, že údaje budeme zpracovávat pro marketing v souhladu s Ochranou dat a Podmínkami.