Facebook blokuje přístup k informacím o fungování mozku


upload.wikimedia.org-wikipedia-commons-b-b1-Not_facebook_not_like_thumbs_downNěkolik inzerentů (našich zákazníků) hlásí, že dnes 22. 5. 2013 byly na Facebooku zablokované všechny příspěvky a videa související s kampaní na osvětu o fungování mozku.

Kampaň je hodně kontroverzní, ale blokace od Facebooku je přinejmenším sporná. Hlavně v momentě, kdy již samotné informace z kampaně mohou mnohým lidem pomoci. Odstranění škodlivých programů a bloků na základě výzkumu neurovědců má přímý účinek na chování lidí.

Jaká může být motivace za tímto zásahem od Facebooku zatím není známo.

Vlastní názor si můžete udělat přímo na stránkách Neurorestart.cz.

Reakce přímo od inzerentů

Martin Pošta
Krásný popůlnoční čas. Stala se mi jedna nepříjemná věc a chci se Vás zeptat, jestli jste na tom stejně, nebo jenom já. Všechny mé podpůrné příspěvky kampaně o Neurorestartu, které jsem dal na svou zeď, nebo poslal do zpráv mám zablokované s tím, že jsou buď nebezpečné, nebo spam. Jste na tom stejně, nebo je to jen u mého profilu.

Martin Kalina
Martine, jsem na tom stejně a jak jsem se rychle podíval na profily dvou dalších partnerů, odkazy na tréninková videa jsou pryč.

Jan Čejka
u mne taky. zustaly jen prispevky s adresami skrytymi treba pres bit.ly

Josef Cvrček
mně blokovali všechny placené reklamy vedoucí přímo na squezze page

Co s tím mám udělat?

Zablokování účtů, reklam, videí může přijít v momentě, kdy to nečekáte. Při plánování kampaně volte několik kanálů pro komunikaci. Pokud se spolehnete pouze na jeden kanál, Vaše kampaň je zranitelná.

Jaká je Vaše zkušenost s kampaněmi na Facebooku?

Následující záložky mění níže uvedený obsah.
Václav pomáhá podnikatelům a malým firmám napříč obory prodávat a vydělávat na internetu víc pomocí strategií a systémů na maximalizaci zisku. Založil službu pro automatizaci prodeje a marketingu Clipsan. Nahrává týdenní podcast pro podnikatele a marketéry Strategické zisky.

Sdílejte

4 komentáře


  1. Zdenek Molcar napsal:

    Inu Matrix se brání, pánové. Dávejme si na něj bacha!

  2. a neni to tim, že využíváte soukromý kanály pro komerční propagaci, za kterou máte platit facebooku, a tim porušujete podmínky používání služby?

    1. Vaclav Krajnak napsal:

      To je dobrá poznámka Michale. Odkazy byly zablokovány i uživatelům, kteří mají placenou reklamu. Stav samotné reklamy teprve zjišťuji.

    2. Josef Cvrček napsal:

      já mám zablokovanou klasickou reklamní kampaň v pravém sloupci – jen tedy reklamy odkazující přímo na úvodní stranu neura – reklamy vedoucí na můj blog nechali – vytvořit novou reklamu je hezká věc, ale trvá 48 hodin než ji schválí




Napište svůj názor

Novinky na email

Získejte nejnovější články a návody jako první.

Jak vybrat poskytovatele mailingového systému
Ještě nevyužíváte komunikační kanál, který drtí všechny ostatní?
Tak si hned nechte poslat 35stránkovou brožuru „Jak vybrat poskytovatele mailingového systému”!

Odesláním formuláře souhlasíte s tím, že údaje budeme zpracovávat pro marketing v souhladu s Ochranou dat a Podmínkami.