5 důvodů, proč potřebujete newsletter


Téměř 100 % uživatelů internetu má svůj e-mailový účet.  S dnešní technikou a popularitou chytrých telefonů, kdy je uživatel přihlášen na svém e-mailovém účtu 24 hodin denně a 7 dní v týdnu, lidé kontrolují své maily alespoň jednou denně. Proto je elektronický zpravodaj, velmi silným marketingovým nástrojem k získávání nových odběratelů a kontaktů.

Photo Credit: Zarko Drincic cc

Photo Credit: Zarko Drincic cc

1. Budete v kontaktu se svými potenciálními zákazníky

Pomocí pravidelně zasílaných elektronických zpravodajů, zůstáváte v kontaktu s odběratelem. Získáváte také jeho důvěru, ale hlavně upoutáváte na sebe pozornost. Odběratel vás tedy registruje a až bude muset nebo chtít využít vašich služeb, budete mezi prvními, na které se obrátí.

Nezapomeňte, abyste mohli začít odesílat elektronický zpravodaj, musíte nejdříve od odběratele získat svolení a to pomocí registrace nebo kontaktních formulářů na svých webových stránkách. Jinak vaše emaily budou považovány za nevyžádané (spamy) a odběratel se odhlásí od odběru dalších zpráv a novinek.

2. Získávání nových kontaktů

Vždy musíte dbát a myslet na význam svých elektronických zpravodajů a konečného marketingového cíle. Chcete přece odběratele nasměrovat na své webové stránky a z potenciálních zákazníků udělat své skutečné klienty. Proto je nejsnazším způsobem do těchto mailů vkládat hypertextové odkazy na své www stránky. Nebo můžete jen zveřejnit polovinu informačního článku s odkazem na svůj blog, kde si čtenáři přečtou článek až do konce. Dále můžete využít sociálních sítí Facebook, Google+ apod., kde se – díky zveřejnění vašeho elektronického zpravodaje a poukázání na registrační formulář na vašich webových stránkách – mohou další lidé přihlásit k odběru.

3. Staňte spolehlivým informátorem

Buďte nejrychlejším informátorem novinek ve svém oboru. Ukažte na nové výrobní postupy. Nebojte se poukázat na dění třeba v politice a na zákony z oblasti vašeho podnikání, jejich znalost. Sdílením titulků nebo novinových zpráv na sebe upoutáte pozornost a stanete se pro své klienty důvěryhodným i spolehlivým zdrojem informací.

Photo Credit: 401(K) 2013 cc

Photo Credit: 401(K) 2013 cc

4. Neutratíte moc

Elektronický zpravodaj je jeden ze způsobů, jak efektivně zhodnotit svůj čas. S důkladnou přípravou obsahu nebo výběrem konkrétního článku strávíte sice pár hodin práce, ale i tak je to jeden z nejlevnějších způsobů, jak poskytnout informace o vaší firmě co nejvíce lidem a být tak v jejich povědomí. Je to jeden z nejméně nákladných nástrojů v dnešním podnikání.

5. Budete mít přehled

Pátým důvodem, proč používat elektronický zpravodaj je to, že máte detailní přehled o tom, co se děje. Tedy pokud využíváte nějaký nástroj na sledování toho, jak efektivní byla vaše práce s přípravou e-mailu. Kolik lidí si otevřelo váš e-mail, kolik lidí se odhlásilo, nebo ani otevřelo. Kolik lidí objedná, nebo naopak neobjedná, jaké jste měli nejpopulárnější odkazy, počty kliknutí atd. Tyto informace jsou pro vás neocenitelné při přípravě dalších elektronických zpravodajů. Naučíte se, jak nejlépe zaujmout a zapojit v online marketingu své potenciální zákazníky.

Prostě nej…

Dnešní doba je přetechnizovaná a svět firmy nutí k zaměřování se na online marketing. Ať se snaží člověk tomu jakkoliv bránit, nedokáže to. Elektronický zpravodaj se stal jedním z  nejdůležitějších, nejefektivnějších a hlavně nejlevnějších nástrojů a způsobů, jak uspět v podnikání, v boji s konkurencí i získávání nových a nových kontaktů.

Napište, jaké máte zkušenosti vy s elektronickým zpravodajem. Nebo si pořád myslíte, že to jde i bez něho?

Následující záložky mění níže uvedený obsah.

Tereza Hofreitrová

Nejnovější příspěvky autora Tereza Hofreitrová (zobrazit všechny)

Sdílejte

Napište svůj názor

Novinky na email

Získejte nejnovější články a návody jako první.

Jak vybrat poskytovatele mailingového systému
Ještě nevyužíváte komunikační kanál, který drtí všechny ostatní?
Tak si hned nechte poslat 35stránkovou brožuru „Jak vybrat poskytovatele mailingového systému”!

Odesláním formuláře souhlasíte s tím, že údaje budeme zpracovávat pro marketing v souhladu s Ochranou dat a Podmínkami.