18 zajímavých statistik o video marketingu


2136954043_5145b15312_b

Photo Credit: lumaxart cc

minulých článcích jsme vás seznámili s video marketingem. Je dobré využít jeho potenciálu. Tento marketingový nástroj je vhodný právě pro menší a střední firmy. I živnostníky. Dali jsme dohromady holá statistická data, ze kterých vyplývá jedno jediné – video marketing je v dnešní době mocným způsobem, jak komunikovat a získat nové zákazníky. Kdo se nenaučí využít jeho síly, tak může ve svém oboru jen velice těžko uspět.

1) 1 800 000 slov

Podle Dr. Jamese McQuiveye z Forrester Research tohle šílené množství slov nahradí jedna minuta videa. Představte si, že byste měli napsat tolik slov. Pokud tedy video dokáže takto oslovit zákazníky, pár hodin času investovaných do jeho přípravy se určitě vyplatí.

2) 500 000 000 uživatelů Facebooku denně kouká na video

Tito uživatelé denně shlédnou alespoň jedno video, většinou jde sice o videa zábavná, hudební, ale poměrně velká část tohoto čísla hledá videa s návody, školením, informacemi atd. Tak proč toho nevyužít?!! (Zdroj Facebook 2015 3. kvartál)

3) 45,4 % návštěvníků internetu shlédne alespoň 1 video měsíčně

Podle společnosti ComScore právě 45,4 % uživatelů shlédne měsíčně alespoň jedno video.

4) 86 % studentů univerzit sleduje Youtube

Podle Univerzity v Dartmouth, sledují 86 % studentů  škol videa na Youtube.

5) 90 % uživatelů nakoupí výrobek propagovaný videem

Z dat z internetových obchodů vyplývá, že pokud je u některého výrobku zároveň připojeno video, které popisuje jeho přednosti a případně návod k využití, tyto výrobky jsou prodávány více než ty, které video nemají. Je to logické, ne každý rád nakupuje zajíce v pytli.

6) 16:49 min video reklamy

Tak přesně takhle dlouho se dívá průměrný návštěvník na videoreklamu každý měsíc. Tento údaj uvedla společnost ComScore.

7) 80 % uživatelů internetu si vzpomene na reklamu, kterou na internetu viděli

Podle Online Publishers Association v průběhu 30 dní si uživatelé vzpomenou na videoreklamu, která odkazuje na určité webové stránky. Z těchto 80 % ihned provede nějakou akci zhruba 40 %. Z toho:

  • 26 % hledá další informace o předmětu videa
  • 22 % navštíví stránky firmy, která se v reklamě objeví
  • 15 % navštíví společnost zastoupenou v reklamě
  • 12 % zakoupí předmět videa

8) O 403 % více dotazů

Z údajů Australské realitní skupiny vyplývá, že v případě použití videa u prodávaných nemovitostí obdrží k těmto nemovitostem o 403 % více dotazů.

9) 59 % vedoucích pracovníků raději kouká na video, než čte

Podle časopisu Forbes Insight 59 % manažerů raději, než z tištěných materiálů, získává informace sledováním videa s daným tématem. Navíc 65 % z těchto pracovníků následně navštíví stránky dané firmy a zjišťují si více. Celkem 50 % potom zakoupí produkt.

Photo Credit: Victor1558cc

Photo Credit: Victor1558 cc

10) 75 % vedoucích pracovníků sleduje videa minimálně 1x týdně

Jedná se o videa, která souvisí s prací.

11) S videem se zvýší konverze až o 96 %

Společnost Implix provedla v roce 2010 marketingový průzkum a zjistila, že v případě, kdy bylo v emailu rozeslaném zákazníkům video, zvýšila se konverze na 96 %. Což je přibližně dvakrát tolik, než z emailů bez videa.

Důležitá je také délka a struktura videa. Níže uvádíme několik časových údajů, které je vhodné si zapamatovat.

12) 10 vteřin na upoutání pozornosti

Během této doby musíte diváka upoutat, jinak odchází a video déle nesleduje.

13) 45 % uživatelů zastavuje videa delší než 1 minutu

Pokud je video delší než jednu minutu, zhruba 45 % uživatelů ho vypne. Pokud je delší než 2 minuty, vypne ho přibližně 60 % diváků.

14) Uživatelé iPhonů vydrží sledovat 5 minut

Je to velice zajímavé, ale průměrná doba, kterou jsou uživatelé internetu ochotni sledovat videa v počítači je zhruba 2,4 minuty. Oproti tomu, pokud videa sledují majitelé iPhonů a ostatních chytrých telefonů, průměrná doba sledování se prodlouží až na 5 minut.

15) 16 % videí je sdíleno mezi 11.-15. hodinou

Jeden zajímavý údaj pro vedoucí pracovníky a majitele. Podle společnosti Sysomos, v tomto časovém období je na Youtube vkládáno, shlédnuto anebo sdíleno 16 % videí.

16) Nejsdílenější jsou 15 sekundová videa

Podle společnosti June Group, patří mezi nejsdílenější videa o délce max. 15 sekund. S přibývající délkou se sdílenost snižuje.

17) 72 hodin za jednu minutu

Podle údajů od Youtube je každou minutu na Youtube nahráno 72 hodin videa.

18) 3 miliardy hodin videa za měsíc

Návštěvníci Youtube měsíčně shlédnou 3 miliardy hodin videa.

Shrnutí

Denně se pohybují na internetu sta miliony uživatelů, kteří vyhledávají videa. Je sice pravda, že velkou část z tohoto množství tvoří zábavná videa, na druhou stranu je zde ale vysoké procento těch, kteří hledají videa informační. Chtějí získat informace o produktech, službách, společnostech. Tady je prostor právě pro vaše videa. Záleží na vašem oboru činnosti, jaká videa budete nabízet svým zákazníkům.

Pomocí videa prezentujte svoji firmu, svoji značku, usnadněte svým zákazníkům seznámení s produkty. Pokud budete mít zájem o koupi bytu a na stránce realitního agenta najdete nejen dlouhé popisy nabízené nemovitosti, ale také natočené video s prohlídkou daného bytu, čemu dáte přednost? Určitě video prohlídce, díky které si už můžete udělat předem obrázek o tom, jak byt vypadá a možná si díky tomu ušetříte cestu na osobní prohlídku, pokud byt za to nebude stát.

Například Václav Edl z firmy Edolo s.r.o. přináší tipy pro majitele firem.

Je to zajímavé, ale i přes tu ohromnou sílu, kterou video marketing má, se ho velké množství firem ještě nenaučilo používat. Přitom i právě drobný živnostník díky videu může získat spoustu nových zákazníků.

Pokud si nejste jisti tím, jak by mělo vaše video vypadat, případně jako ho natočit, máte dvě možnosti. Obraťte se na odborníky, kteří vám video nejen natočí, ale také poradí s jeho užitím. Tento způsob s sebou nese jistou investici. Druhou možností je to, že se do natáčení pustíte sami a možná i díky tomu zažijete nějakou legraci. Pro inspiraci si přečtěte náš článek „Jak vytvořit úspěšné video“, kde jsme dali drobný návod, jak se do toho pustit jak se říká „na koleni“.

Jaká statistika by pro vás a vaši firmu byla nejdůležitější?

Následující záložky mění níže uvedený obsah.

Petra Langová

Zákaznická podpora v Clipsan
Petra je absolventkou ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze a rodilá Plzeňačka. V Clipsanu se stará o zákazníky a pomáhá jim, kdykoliv potřebují poradit nebo nasměrovat.

Sdílejte

3 komentáře


  1. Michal Souček napsal:

    Hele jako sorry, ale pořád mi to vrtá hlavou, kde se vezme 100 miliard uživatelů internetu denně, když je nás tady na tý kouli asi 7 miliard?

    1. Vaclav Krajnak napsal:

      To jsme asi přidali moc nul. Díky za upozornění 🙂 #sorryjako




Napište svůj názor

Novinky na email

Získejte nejnovější články a návody jako první.

Jak vybrat poskytovatele mailingového systému
Ještě nevyužíváte komunikační kanál, který drtí všechny ostatní?
Tak si hned nechte poslat 35stránkovou brožuru „Jak vybrat poskytovatele mailingového systému”!

Odesláním formuláře souhlasíte s tím, že údaje budeme zpracovávat pro marketing v souhladu s Ochranou dat a Podmínkami.